• organisatie met vakkennis
  • en betrokkenheid

Over ons

Historie

Samenwerking Glasverzekering is opgericht in 1919 door winkeliers in Zutphen die het risico van glasschade voor hun panden samen wilden afdekken. In de loop der jaren hebben wij ons ontwikkeld tot een landelijk opererende verzekeraar die naar vele intermediairs en verzekerden optreedt als dé glasspecialist waar zij terecht kunnen met alle vragen over risico’s, plaatsing, schade én herstel.

Door een goede dienst- en serviceverlening naar onze relaties zijn wij erin geslaagd om onze activiteiten in de loop van de jaren fors uit te breiden. We hebben deze groei een extra impuls gegeven door de overname van een tweetal glasverzekeringsmaatschappijen, te weten:

  • Verzekeringsmaatschappij Securitas te Rotterdam (2009); en
  • Nederlandsche Glasverzekering Maatschappij (NGM) te Rotterdam (2016).

Locaties

We zijn vanaf onze oprichting gevestigd in de fraaie Hanzestad Zutphen. Vanaf de overname van NGM in 2016 hebben wij ook een vestiging geopend in het gebouw ‘De Nieuwe Boompjes’ in Rotterdam (tevens locatie van het kennis- en ontmoetingscentrum van de VNAB). Vanuit deze twee vestigingen bedienen wij de Nederlandse markt met op maat gemaakte glasverzekeringsoplossingen.

Visie

We hebben bij Samenwerking Glasverzekering de volgende visie als leidraad voor ons handelen:

“Wij willen nu en in de toekomst eigenaren en gebruikers van gebouwen helpen met de best passende oplossingen voor alle glasvraagstukken over risico’s, kosten, veiligheid en herstel.”

Wij willen vanuit deze visie niet alleen dé verzekeraar zijn van glasbreukrisico’s, maar ook hét kenniscentrum zijn waar intermediairs én hun klanten terecht kunnen voor specialistisch advies.